Főkonzulátusunk az alábbi tényekről állíthat ki konzuli tanúsítványt („hitelesítés”):

  • aláírás hitelesítése: névaláírás vagy kézjegy valódiságáról, amennyiben azt a konzul előtt személyesen megjelent fél vagy a jogi személy felhatalmazott képviselője konzul jelenlétében teszi, vagy az okiraton szereplő aláírást a sajátjának ismeri el.
  • másolat hitelesítése: a konzul előtt felmutatott okirattal megegyező másolatról. 

 

Aláírás hitelesítésére csak előzetes időpont egyeztetés alapján, kizárólag személyesen kerülhet sor. 


Az aláírás hitelesítése során a konzuli tisztviselő csak az aláírás valódiságát állapítja meg, az irat tartalmát nem vizsgálja, azért nem felelős.

 

A hitelesítés feltétele, hogy az ügyfél a személyazonosságát érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány bemutatásával igazolni tudja. 

 

Amennyiben az aláírás cég (illetve más szervezet) képviselőjeként történik, minden esetben be kell mutatni a 30 napnál nem régebbi cégbírósági bejegyzést.

 

Apostille-hitelesítés

Amennyiben Ön nem aláírást, fordítást vagy másolatot szeretne hitelesíteni, hanem egy osztrák irat magyarországi felhasználása érdekében az okirat valódiságát szeretné hitelesíteni, akkor nem konzuli hitelesítésre, hanem Apostille-hitelesítésre van szüksége!

Az Apostille-hitelesítést az osztrák hatóságok végzik el, az ITT található információk szerint.

 


ÜGYINTÉZÉSHEZ KINYOMTATANDÓ ADATLAPOK:

Az adatlapokat szíveskedjenek kinyomtatni és KÉK tollal kitöltve magukkal hozni!

A fentieket tudomásul vettem, IDŐPONTOT FOGLALOK.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy többi ügyfelünkre való tekintettel nem tudjuk átvenni azoknak a kérelmét, akik előkészítetlen dokumentációval, kitöltetlen adatlapokkal érkeznek.

Ilyen esetben új időpontot kell foglalni!