Kiskorú (0-18 év közötti) gyermek részére benyújtott útlevél kérelem esetén mindkét szülő személyes megjelenése szükséges.

Az egyik szülő személyes jelenléte csak akkor elegendő:

  • ha kizárólagos felügyeleti jogkörrel rendelkezik, és erről jogerős bírósági végzést hoz, vagy
  • ha a másik szülő aláírásával ellátott, közjegyző vagy tiszteletbeli konzul által hitelesített hozzájáruló nyilatkozatot mutat be, vagy
  • ha a másik szülő haláláról kiállított halotti anyakönyvi kivonattal rendelkezik.

 

A 12 év feletti kiskorúnak ujjlenyomatot kell adnia és útlevél-igénylőlapját saját kezűleg kell aláírnia.

 

A 12 év alatti kiskorú útlevele nem tartalmaz ujjlenyomatot és aláírást.

Az útlevél igényléséhez szükséges dokumentumok:

 

Az útlevél igényléséhez kapcsolódó díj: 27 EUR, a családban 2 gyermeket nevelők esetén: 24 EUR, illetve 3, vagy annál több gyermek esetén: 22 EUR.

 

Ha Ausztriában a magyar állampolgár útlevele elveszett, vagy azt ellopták, a lakóhely szerint illetékes, vagy (amennyiben nem rendelkezik ausztriai lakcímmel) az elvesztés helye szerinti önkormányzati hivatalban, illetve (amennyiben ellopták) a lopás helyszíne szerinti rendőrségen kell ezt a tényt bejelenteni.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy minden esetben szükséges a jegyzőkönyv az elvesztés vagy az eltulajdonítás bejelentéséről.

 

Az Önhöz legközelebb található önkormányzat (Gemeindeamt/Magistrat) vagy rendőrség (Polizei) elérhetőségeit ITT találja meg.

 

 

ÜGYINTÉZÉSHEZ KINYOMTATANDÓ ADATLAPOK:

Az adatlapokat szíveskedjenek kinyomtatni és KÉK tollal kitöltve magukkal hozni!

A fentieket tudomásul vettem, IDŐPONTOT FOGLALOK.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy többi ügyfelünkre való tekintettel nem tudjuk átvenni azoknak a kérelmét, akik előkészítetlen dokumentációval, kitöltetlen adatlapokkal érkeznek.

Ilyen esetben új időpontot kell foglalni!